Nokvorsten vernieuwen & reparatie

Regelmatig komen wij na controle van het dak kapotte nokvorsten tegen, bij ouderen huizen zijn die meestal met cementspecie vastgelegd. Deze specielaag zal op den duur afbrokkelen, poreus worden of scheuren. Wij kunnen deze voor u repareren met Flexim dakmortel, deze mortel is een flexibele dakmortel die met alle weersomstandigheden meewerkt, waterdicht en stormbestendig is. Goed regelmatig onderhoud is dus een noodzaak!

De nokvorst is het bovenste gedeelte van uw dak waar dakpannen de delen van het dak samenhouden. De dakpannen houden het stevig bij elkaar en voorkomen verschuivingen.

Wanneer deze beschadigd raken kunt u deze laten vervangen. Het vervangen van de nokvorst is een specialiteit van Schoorsteenveegbedrijf Pieter Lorjé & zn. Wij helpen u graag met het herstellen met dit essentiële onderdeel van uw dak.

Wanneer moet een nokvorst vervangen worden?

Er zijn een aantal situaties mogelijk waarbij de nokvorst vervangen moet worden. Door stormachtige omstandigheden, zoals wind en hevige regen, ontstaat er mogelijk schade aan de nok. Ook lekkages en slijtage van oud materiaal kan de nok aantasten. Hierdoor kan de afdichting van het dak slijten en is het vaak nodig de nokvorst te vervangen. Het materiaal onder de nok wordt dan namelijk al snel aangetast door vocht en schimmel.

Nokvorst herstellen

Om te bepalen of uw nokvorst vervangen moet worden, kunnen wij een inspectie bij u uitvoeren. Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis kunnen we al snel bepalen of uw nokvorst vervangen moet worden of dat een kleine reparatie volstaat. In beide gevallen kunnen we dit voor u uitvoeren. We gebruiken hiervoor de hoogste kwaliteit materiaal, waardoor uw dak terug in optimale staat verkeert. Voor een inspectie van uw nok of de reparatie van een beschadigde nokvorst kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.