Heeft u een goede schoorsteenveger in Hazerswouden odig? Dan bent u hiervoor aan het juiste adres bij Pieter Lorjé & zn. Als u een openhaard of houtkachel heeft en hier gebruik van wilt maken, dan zal u de schoorsteen regelmatig schoon moeten laten maken. Het is aan te raden om jaarlijks een schoorsteenveger in Hazerswouden langs te laten komen. Als u de openhaard of houtkachel dagelijks gebruikt, dan is het aan te raden om twee keer per jaar een schoorsteenveger langs te laten komen. Door de schoorsteen goed schoon te laten houden neemt u geen veiligheidsrisico’s.

De risico’s van een vieze schoorsteen

Als u de openhaard of houtkachel gebruikt, dan kan er een laag roetdeeltjes in uw schoorsteen ontstaan. Er ontstaat een laag die ook nog eens erg brandbaar is. Hoe dikker deze laag wordt, hoe meer risico u loopt op een schoorsteenbrand. Ook als u gas gebruikt kunt u risico lopen. Zo mogen er bijvoorbeeld geen vogelnesten in de schoorsteen zitten. De schoorsteen is voor veel vogels erg aantrekkelijk. Een vogelnest in de schoorsteen kan voor u echter een enorm probleem vormen. Indien het nest niet tijdig ontdekt wordt, dan kan er koolmonoxide in de woning terechtkomen. Ook dit is uiteraard zeer gevaarlijk!

Wat doet een schoorsteenveger?

Een goede schoorsteenveger in Hazerswouden verwijdert al het vuil in uw schoorsteen. Daarnaast moet de schoorsteen ook grondig gecontroleerd worden op beschadigingen. Zijn er beschadigingen aanwezig? Dan kunnen wij deze repareren of indien nodig de beschadigde onderdelen vervangen. Ook kunnen wij u adviseren over welke openhaard of houtkachel u het beste kunt gebruiken om het brandgevaar te verkleinen.

Heeft u onze hulp nodig?

Heeft u een schoorsteenveger in Hazerswouden nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag met u wat wij precies voor u kunnen betekenen. Bij Pieter Lorjé & zn vinden we een goede communicatie erg belangrijk. U kunt ons dan ook altijd bereiken indien u vragen heeft.