Vogelnesten verwijderen

Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van vogelnesten. Voor vogels zijn schoorstenen een aantrekkelijke plek om een nest te maken. Als uw rook & ontluchtings kanalen niet beschermd is tegen vogels heeft u grote kans dat er één nest in komt. Een nest verstopt het kanaal en trekt veel vocht aan. Door onze grote ervaring met het verwijderen van vogelnesten weten wij deze het kanaal verstopt met verhoogde kans op een schoorsteenbrand.

Door een nest in het kanaal neemt ook de stankoverlast toe omdat dode vogels nestresten en anderszins insecten aantrekken en een rottingsproces in gang zetten.

Vogelnesten voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dus raden we u aan om maatregelen te treffen, zodat vogels zich niet langer in uw schoorsteen kunnen nestelen. Het aanbrengen van een schoorsteenkap op uw schoorsteen is de meest effectieve manier. U kunt bij ons ook terecht voor het aanbrengen van schoorsteenkappen. Laat uw schoorsteen ook regelmatig inspecteren, zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Bescherm u kanalen en controleer tijdig.

Vogelnesten laten verwijderen

Als het kwaad eenmaal is geschied, moeten de vogelnesten verwijderd worden. Het is vaak lastig om van te voren in te schatten hoeveel nesten er in het rookkanaal zijn gemaakt. Vaak bouwen vogels namelijk een nieuw nest bovenop een oud nest.

Vermoed u dat er zich een nest in uw schoorsteen bevindt, of wilt u dit voorkomen? Neem dan contact met ons op, zodat wij de situatie kunnen beoordelen en direct een afspraak kunnen maken.

De Combimaster voorkomt deze ook deze problemen.